Handleiding slimme CO melder met Wifi

Aroha Smart Connect Koolmonoxidemelder

Stap-voor-stap instructie om de CO melder te installeren en monteren.

Versimpelde visuele instructie om de rookmelder te installeren.

Antwoorden op de meest voorkomende problemen.

Meer over onderhoud, schoonmaak en de test- en stiltemodus.

Installatie instructie

Installeer jouw slimme WiFi koolmonoxidemelder snel en makkelijk door deze stappen te volgen.

Trouble shooting

De ppm-waarde is 0

De standaard-waarde is 0 ppm, want het natuurlijk CO-gehalte in de omgevingslucht bedraagt ongeveer 0,2 ppm. Dit wordt afgerond op 0 ppm.
Het display geeft dus altijd de realtime waarde aan van de hoeveelheid CO, maar in een “normale” situatie bedraagt deze dus simpelweg 0 ppm.

Het alarm gaat af

Als er een alarmsignaal klinkt, ga onmiddellijk naar frisse lucht en betreed het pand niet totdat het er gelucht is en de CO-waarde terugkeert naar een veilige hoeveelheid. Onderzoek de bron van de CO-afgifte en repareer het defect. Negeer nooit een alarm, want CO-gas kan dodelijk zijn in bepaalde concentraties.

De gele LED-lampjes knipperen iedere 40 seconden 2 keer

Dit betekent dat  de CO melder niet goed werkt. Reinig en onderhoud deze zoals voorgeschreven. Als het probleem zich blijft voordoen, neem contact met ons op om de CO melder te vervangen als deze binnen de garantietermijn van 2 jaar valt.

De gele LED-lampjes knipperen iedere 60 seconden 1 keer, of iedere 30 seconden 2 keer

De batterij is bijna leeg. De batterij van de CO melder mag niet vervangen worden. Vervang daarom zo snel mogelijk de gehele CO melder.

Goed om te weten

CO alarm op het juiste moment

Regelmatig komt in een woning een kortstondige hogere concentratie koolmonoxide vrij, bijvoorbeeld bij het douchen, koken of als de geiser aanslaat. Met de juist ventilatie in huis en goedwerkende verbrandingstoestellen zakt de koolmonoxide-waarde snel weer naar de ‘normale’ concentratie. Om bij kortstondige hoge concentraties niet direct in alarm te slaan, bevat een de CO meter een timer. De tijdgewogen waarde hiervan is vastgelegd in een Europese norm, waaraan onze combimelder voldoet. Wanneer de concentratie langer aanwezig is óf wanneer de concentratie verder stijgt, zal de combimelder wél alarm geven.

Customer support

Hulp nodig?

Stel je vraag aan onze specialisten. Wij zijn er voor jou.

Neem contact op